Mrt

Saraydüzü İmam Hatip Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni Yasin Taşhan, okulumuz öğretmenlerine yönelik bir sunum gerçekleştirdi. Eğitimde ölçme-değerlendirmenin önemi ve ölçme değerlendirme teknikleri hakkında öğretmenlere hizmet içi eğitim faaliyeti şeklinde gerçekleşen etkinliğe Saraydüzü İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve idarecileri katıldı. Sunumda yeni sınav sistemine ayrı bir başlık açıldı. Bunun dışında ölçme teknikleri hakkında mini tartışmalarla geçen sunum öğretmenlerin ilgisini çekti.

Mrt

Saraydüzü İmam Hatip Ortaokulu öğretmenleri ile yapmış olduğumuz film izleme etkinliğine tüm öğretmen ve yöneticiler katıldı. Eğitim konulu 3 İdiot filmini izledik. Film sonunda eğitim üzerine güzel bir sohbet gerçekleştirdik.

Mrt

Okulumuz Rehber Öğretmeni Taha Yasin Teksoy tarafından öğrencilere teknoloji bağımlılığıyla mücadele kapsamında seminer verildi. Okul çevresi olumsuz etken ve alışkanlıkların yok edilmesi bağlamında gerçekleştirilen eğitim faaliyetinde öğrencilerin tamamı hazır bulundu.

Mrt

2018-2019 eğitim öğretim yılında okutulacak seçmeli derslerle ilgili süreç şubat ayında başladı. Öğrencilerimiz ilgi ve yetenekleri doğrultusunda önümüzdeki yıl için bir tane ders seçebilir. Bu bağlamda okulumuz öğretmen ve idarecileri ile ilçe müftülüğü arasında seçmeli ders konusunda öğrencilere rehberlik yapmak için işbirliği oluşturuldu. İlçe vaizi ve okulumuz öğretmenleri öğrencilere seçmeli dersler konusunda rehberlik yaptılar.

Mrt

Saraydüzü İmam Hatip Ortaokulu  6/B   sınıfında  21/03/2018  tarihinde öğrencilere Türkçe Öğretmeni  Arife CIBIR  tarafından “Okuyan mı daha çok bilir yoksa  gezen mi daha çok bilir? “konulu münazara etkinliği yaptırıldı. Etkinlik kapsamında öğrenciler A ve B grubu olmak üzere ikiye ayrıldı.  Mevlüde KARA, Emirhan ZAİM ve Muhammed Hasan Hüseyin BAŞ olmak üzere üç öğrenciden oluşan jüriler belirlendi. Grup başkanları olarak A grubunun Hümeyra Karaca, B grubunun ise Beyzanur ZENGİN adlı öğrenciler seçildi. Öncelikle grup başkanları sonrasında diğer öğrenciler kendilerini tanıttı. Münazara kapsamında öğrenciler birbirlerinin düşüncelerini çürütmeye çalıştı. Ders sonunda jürilerin belirlediği puanlar doğrultusunda  “okuyan daha çok bilir” tezini savunan A grubu öğrencileri birinci seçilerek münazara etkinliği sonlandırıldı.

Mrt

Okulumuz öğrencilerinin tarihi şahsiyetleri tanıması ve onları örnek alması amacıyla okulumuz koridorlarına Türk-İslam bilginlerinin ve Türk tarihinde bilim, sanat, spor, edebiyat vb. alanlarda söz sahibi şahsiyetlerin fotoğrafları asıldı. Asılan fotoğraflarda bilgilendirici kısa metinlere yer verildi. Öğrencilerimiz ders aralarında koridorlarda aslı bu fotoğraflar ile tarihi şahsiyetleri tanıma imkânı buluyor.

Şbt

Ders öğretmenleri ile bire bir görüşme yapılarak kazanımlar ile ilgili bilgi alındı. Görüşmeler sonrasında değerlendirme raporu hazırlandı. İngilizce ve Temel Dini Bilgiler derslerinde bazı kazanımları vermede sıkıntı yaşandığı görüldü. Diğer dersler müfredata uygun bir şekilde kazanımlar verilerek devam edildiği belirtildi.

Şbt

Öğrencilerimiz arasında Namaz konulu şiir yarışması yapılmış olup 6/A sınıfı öğrencisi Hümeyra KARACA 1.seçilmiştir.

Şbt

Milli Eğitim dergisi 215.sayısında yayımlanan Volkan Hasan KAYA’ya  ait ‘’ Okuma Becerilerinin Fen Bilimleri Okuryazarlığına Etkisi’’ adlı makale öğretmenlerimizce incelenmiş ve müzakere edilmiştir. Araştırmada elde edilen sonuçlar Okuma Becerileri ile Fen Bilimleri Okuryazarlığı arasında pozitif yönde ve anlamlı bir ilişki olduğunu göstermektedir.

Şbt

Okul koridorumuza okuma köşesi oluşturduk. Bu köşede süreli yayınlar bulundurulmaya başlandı. İlk günden itibaren  etkin katılım sağlandığını görmek öğretmenlerimizi mutlu etti.

Şbt

Okulumuzda eğitim öğretim kalitesini artırmak adına aynı branş derslerine giren öğretmenlerimiz  40 dakika boyunca ortak ders anlatımı gerçekleştirmişlerdir. Fen Bilimleri dersi öğretmenleri Ayşe KÖMÜR ve Miraç AKKAYA  5/A İmam Hatip sınıfında, Matematik Öğretmenleri Coşkun METE ve Miraç AKKAYA 6/ A İmam Hatip sınıfında dersi birlikte işlemişlerdir.

Ock

Öğrencilerimize karneleri saat 10:00´da dağıtıldı. Öğrencilerimizin karne heyecanına Sayın Kaymakamımız Muhammed Serkan ŞAHİN, Milli Eğitim Müdürümüz İbrahim KAYAR, okul yönetimi ve öğretmenlerimiz ortak oldular. Öğrencilerimize iyi tatiller dileriz.

Fotoğraflara bakmak için tıklaynız:meb_iys_dosyalar/57/09/762529/fotograf_galerisi_1978315.html

Ock

SARAYDÜZÜ İMAM HATİP ORTAOKULUNDA ÖĞRENCİLERE SOSYAL ETKİNLİK KAPSAMINDA SINIFLAR ARASI BASKETBOL MAÇI DÜZENLENDİ.

Ock

SARAYDÜZÜ İMAM HATİP ORTAOKULUNDA ÖĞRENCİLERE MUKADDES ŞEHİRLERLE İLGİLİ TANITICI İÇERİK İZLETİLDİ. FİLM BELGESEL VS.

Ara

Okul kütüphanesi dışında da öğrencilerin okuma alışkanlığını desteklemek amacıyla okul koridorunda okuma köşesi oluşturuldu. Görsellerle desteklenen köşede öğrenciler öğlen arası ve ders aralarında kitaplarla tanışıyorlar. Köşeye her gün farklı kitaplar bırakılarak öğrencilerin farklı kitapları tanımaları amaçlanıyor.