T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİNOP / SARAYDÜZÜ - SARAYDÜZÜ İMAM HATİP ORTAOKULU

AKADEMİK GELİŞİM VE KARİYER PLANLAMA FAALİYETLERİMİZ

   1.dönem öğrencilerimize yönelik iki deneme sınavı gerçekleştirdik. Bu deneme sınavları ile öğrencilerimizin akademik seviyesini ölçmüş olmanın yanı sıra öğrencilerimizde sınav bilinci oluşturmuş olduk. Öğrencilerimiz deneme sınavları ile zaman yönetimi, soru çözümünde pratiklik gibi kazanımlar elde etmişlerdir. Sınavdan sonra kitapçıklar öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz ile incelenerek değerlendirilmiştir. Sınav sonuç analiz çıktıları öğrencilerimize bireysel olarak verilmiş. Ayrıca sınav sonuçlarımız bireysel olarak da sosyal medya üzerinden velilerimize iletilmiş olup dönüt alınmıştır. Velilerimiz ile yapılan işbirliği sayesinde öğrencilerimizin sonraki sınavlarda daha başarılı olacakları konusunda hem fikir olunmuştur.

   Gerçekleştirmiş olduğumuz deneme sınavları sonucunda dikkat ve odaklanmayı artırmaya yönelik sınav kaygısı, sınıf rehberliği ve hayal çalışması etkinliği yapılmıştır. Sınav esnasında sınav kaygısı yaşayan öğrencilerle bireysel görüşme yapılıp öğrencilerin sınav kaygısı nedenleri ve çözümler üzerinde durulmuştur.

 Okulumuzdaki bu tür çalışmalarla hem öğrencilerimizin hem de velilerimizin eğitim öğretim faaliyetlerinin arttırılmasında nitelikli dönütler elde edildi.

28-02-202328-02-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.02.2023 - Güncelleme: 28.02.2023 13:25 - Görüntülenme: 79
  Beğen | 0  kişi beğendi